Assalamualaikum,
Kali ni lagi lama sy tak update blog. Memang busy dgn bermacam2 rutin harian kerja + family dan yang paling utama mestilah sibuk dengan baby sy yg baru lahir ni. Alhamdulillah pada tanggal 16 Nov 11 sy selamat melahirkan cahaya mata perempuan yang telah diberi nama Annur Izz Zahra ~ Cahaya Kekuatan yang Berseri.
Annur Izz Zahra lahir genap 37 weeks sy mengandung. Awal kan? Cepat sungguh baby mama keluar mmg tak dijangka2 sbb pada hari nak melahirkan saya sempat ke pejabat pos untuk pos barang pada customer2. Nasib baik air ketuban tak pecah masa nak pos barang kat poslaju :p Memang tak dijangka baby zara nak keluar awal biasa orang kata anak 1st nak2 baby girl lambat keluar tp ni terbalik pulak. So far 3 kali scan mmg tiga2 doctor bgtau bby kami gurl.. tepat jangkaan.. heee..

Nak diceritakan pengalaman bersalin, alhamdulillah semuanya dipermudahkan. pada 16 nov jam 12.30 tghari sy masih di pusat bandar pasir gudang seorang diri untuk pos barang customer, husband pula di tempat kerja. Kemudian balik rumah sempat lagi online tgk movie.. hee.. then masa nak solat zuhur time rukuk rakaat 1 terus rasa macam ada air deras je keluar.. 1stime kan so rasa pelik air apa pulak ni x kan air kencing kot.. then trus buka telekung semua pergila bilik air.. masalahnya air tu langsung x boleh tahan.. cuak da rasa dalam  hati duk fikir da nak bersalin ke ni tapi mcm awal lagi.. last2 rasa da mmg betul2 confrm terus call husband. then dalam keadaan air ketuban pecah tu duk sempat makan nasi lagi. haha. nak cuak juga sebenarnya tapi sbb sakit tu belum datang nak cuak pun xtau mcmana.

dalam pukul 2.30 kot sampai hospital penawar pasir gudang masih tak rasa sakit.. tapi da timbul skit perasaan cuak sbb tak suka bau hospital..rasa gerun je..  then jumpa la dr.suhaimi untuk checkup. sekali doctor seluk da buka 2 cm.. masa tu risau gak doctor seluk msti sakit duk dgr pengalaman orang.. doc pun siap ckp 'tahan ye mungkin rasa tak selesa skit'.. ber iya2 dalam hati baca doa nabi yunus rupa2nya tak la sakit pun maybe dr suhaimi buat lemah lembut kot..:p sekali dr ckp da buka 2cm.. wah mengelabah balik rasanya.. ni sah2 nak bersalin ni tp mental tak ready camni.. hehe.. tp malas nak layan perasaan buat tak tau jelah.. dalam kul 4 terus masuk labour room da buka 5cm still x rasa sakit.. then dr da bgtau maybe b4 6am i akan bersalin biasala normally sakit bersalin anak pertama maybe 12 jam kene tahan sakit.. tp alhamdulillah around 9pm i da bersalin.. start sakit dalam pukul 8 pm kot.. n akhirnya berjaya bersalin normal..

ni my baby :)
masa berusia 1 hari.. 


masa ni baru seminggu pantang bersalin






kami bahagia sangat kini dgn baby yg comel + manja (masih belum habis pantang :p)

Setelah kelahiran baby zara mmg diakui mental n fizikal agak penat maklumlah nak2 first baby kan tp so far masih boleh handle lagi.. Even penat sekalipun rasa bahagia sngat bila tgk baby zara mcm kat bawah ni.. haha boleh pulak dia cenyum masa tidur .. mimpi apa ni syg mama.. ? haha








Links to this post