Assalamualaikum,
Rasanya lama sungguh tak update personal blog ni. Maklumlah dah semakin busy dgn kehidupan seharian sampai tak ada masa nak taip panjang2 tulis kat sini. :)

Sekarang saya dah 32 minggu hamil, macam tak percaya cepat masa berlalu 8 bulan dah :) Selepas diijabkabulkan dengan suami yang sangat penyayang pada 12 Feb 2011 lepas dan tak lama lagi insyaallah jika diizinkan Allah kami bakal mendapat cahaya mata pada awal Dis tahun ni. Moga-moga dipermudahkan di saat kelahiran nanti :) Bersyukur sehingga saat ini segalanya dipermudahkan dan tidak mengalami sebarang simpton yang membahayakan kepada ibu hamil, harap2 berterusan sehingga saat pelahiran itu tiba.

Masuk kali ni rasanya dah 6 kali scan, seronok bila tgk baby dalam rahim ni gerak2 semuanya nampak normal, alhamdulillah. Bersyukur kerana berpeluang untuk menjadi seorang ibu pada usia ini. :)  Dan setelah 3 kali scan yang terkini dengan tiga(3) doktor yang berbeza semuanya memberi pendapat yang sama tentang jantina bakal cahaya mata kami. Ehehe tepat tekaan saya yang baby saya ni ehem ehem nampaknya hubby kalah btw kami tak kisah apa pun jantina anak kami janji fizikal dan mentalnya sihat pun dah cukup syukur.

Erm persiapan barang baby n mom to be ni semuanya hampir 90% dah dibeli. Cuma agak2nya bila dah tahu keputusan dari 3 orang doktor ttg jantina baby ni boleh lah kot beli color baju yang specific sikit.. yelah before ni beli color2 natural je sbb tak tau boy or girl. :p

Due saya dijangka awal dis ni..insyaallah harap2 tepat lah tarikh yang doc bagi tu. Me & hubby dah daftar pun dekat Hospital Penawar & dah bayar deposit pun means mmg confirm nak deliver kat sana je berikutan ramai yang review bagus berkenaan servis Dr.Suhaimi kat hospital tu. Masa daftar seronok betul terus dapat hamper.. hehe.. mcm budak2 seronok.. :p


Dalam hamper ni ada sampel susu anmum materna & lacta, pampers, diaper bag, travel bag, magazine, soft toy untuk baby main2 dalam kereta..wee suka.. thanx Hospital Penawar.. nanti after deliver bagi hamper lagi ye..hihi


wajah ibu mengandung.. tembam aka gemok kan.. ni pic masa raya hari tu


sempat lagi berposing.. al maklum lah excited nanti boleh la tunjuk kat baby.. 'baby.. ni la hospital ummi lahirkan baby' :)


Ruang menunggu kat Hospital Penawar ni dah mcm english style dah.. rasa mcm bukan kat Hospital :p


Nakalnya hubby tangkap gambar dari sudut itu.. nampakkan lagi sy yg semakin gemok :p

Dalam bulan ni ada 3 checkup lagi kene pergi.. rasa malasnya nak pergi checkup kat Klinik Kesihatan Kota Masai tu.. klinik Desa ok lagi.. tp yang klinik kesihatan tu if pergi pukul 8 pagi pun belum tentu 12tgh boleh balik. Huuuu masa itu adalah emas amat berharga rasa penatnya menunggu. Tapi demi baby kutabahkan jua..

Masa itu emas.. yup maklumlah dgn keadaan pregnant sekarang kerja pun melambak2.. mana nak handle kerja office lagi, freelance lagi (kadang2, dah dekat nak due ni dah x ambil kerja freelance, x larat dah) + nak uruskan bisnes yang baru nak naik ni lagi. Sampai pernah tidur 12tgh mlm -1pg pun ada. Apapun sy ttp bersyukur dgn rezeki yang Allah bagi ni. Alhamdulillah sejak hamil rezeki mmg mencurah2 semuanya kurniaan dari Allah. 

Anyone yang kat luar sana cubalah berbisnes.. bisnes ni best sebenarnya antara berani dgn tidak je.. tapi kenalah betul2 minat n kene ada asas sikit lah dalam bab2 marketing ni.. tu penting tu nak2 bila buat bisnes secara online.. saingan pun banyak so tiap masa tu kene sentiasa berfikir how to tackle your customer. Tapi sy buat bisnes pun secara part time sbb masih lagi kerja full time. For me, sy lebih selesa jika dalam masa yang sama sy dapat pendapatan yang tetap (Kerja Office) plus income sampingan (income yang tak tetap tapi unlimited profit kalau pandai manage). So pilihan di tangan masing2 samada selesa dgn cara yang mana. Kalau rasa badan mampu carry on dua2 pilihan boleh lah teruskan.. Macam sy ni kadang2 mmg agak tak cukup masa tapi seronok :) Penat jangan cakap la nak2 as ibu mengandung badan kita mudah lemah kan. So, masa ni lah penting nak makan makanan sihat2..+ suplimen yang bagus..  :)
Links to this post